Billettsalg på nett med Eventim

Publisert

Dersom du skal holde et event er det svært viktig å ha billettsalg på nett. Det er ingen hemmelighet at fremtiden er digital. Men det mange ikke vet er at til og med nåtiden er digital. I følge SSB er 98% av alle i Norge mellom 16 og 79 år på nett.

Billettsalg på nett trenger ikke å være et substitutt for et allerede etablert, eller ønsket fysisk utsalgssted. Det kan være komplementært, altså i tillegg til andre kanaler for å kunne nå ut til en bredere målgruppe som kanskje ikke er bosatt nært et utsalgssted. Mange personer foretrekker også å kjøpe billetter på nett ettersom det blir sett på som svært praktisk og lite tidskrevende.

En stor grunn til at du burde åpne for å ha billettsalg på nett er at du kan bruke billettsalg på nett som en del av din markedsføring. Dersom dine kunder blir eksponert for din markedsføring på nett er veien kort til å skaffe seg billettene. Hvis du ikke gir kundene mulighet til å umiddelbart kunne agere etter sine følelser og lyster kan det i verste fall resultere i færre billettkjøp. Ved å ha markedsføring for ditt event som leder kundene direkte til en salgskanal er veien kort til et kjøp. 

Fortvil ikke dersom dette virker fjernt eller komplisert for deg, dette kan vi som din samarbeidspartner hjelpe deg med.

Les også vårt andre innlegg: Selg billetter med oss. Vi kan hjelpe deg til å nå ditt potensiale.

Hvorfor trenger man en billetteringspartner?

Vi har allerede avklart det faktum at det kan være svært gunstig å selge på nett. Men hvorfor skal man bruke en billetteringsleverandør fremfor å utvikle og selge billetter gjennom sin egen løsning?

Dette er en nok en problemstilling mange møter på når de planlegger hvordan de ønsker å drive billettsalg på nett. Det er dog ingen god ide ettersom at det å drifte et billetteringssystem er svært avansert og krever god infrastruktur, tekniske løsninger og legitimitet hos kundene.

Egenutviklede billetter som ikke har strenge sikkerhetsmekanismer og tekniske løsninger er en potensiell gullgruve for kriminelle som ønsker å fabrikere billetter til dine events for å drive salg. For å unngå dette har vi i Eventim gode sikkerhetsmekanismer på plass for å hindre falsifisering og fabrikkering av billetter. Vår fremste sikkerhetsmekanisme er unike barkoder i samsvar med numre på billettene som blir skannet i døren med dedikerte skannere som sjekker hvorvidt billetten er registrert i databasen.

Selv med sikkerhetsmekanismer på plass skal det mere til for å kunne drive billettsalg på nett. Det trengs også kraftige og sikre servere for å drifte systemet som lagrer personvern og informasjon vedrørende de forskjellige billettene og deres eiere.

Når man skal drive billettsalg på nett må man også være svært forsiktig med hvordan man håndterer personlig data. Vår kundeinformasjon er lagret på en trygg og hensiktsmessig måte i henhold til retningslinjene til GDPR (personvernforordningen) til EU. 

Les mer om våre billettsystemer her

Hvorfor drive billettsalg på nett med Eventim

Frustrert dame, illustrerer billettsalg på nett

Eventim er Europas fremste aktør innenfor billettering og billettsalg på nett. Store arrangementer som vinter OL i Sotsji i 2014 og sommer OL i Rio 2016 har valgt oss til å drifte deres billettsalg på nett. Videre så er vi mer enn kun en leverandør av digitalt billettsalg, vi kan hjelpe våre samarbeidspartnere med å drive markedsføring på sosiale medier, bruke søkemotoroptimalisering, oppnå kundeinnsikt med mer. Les mer om dette lengre ned.

Våre samarbeidspartnere har valgt oss grunnet vår gode historikk i å kunne tilby billettsalg på nett til diverse arrangementer i alle størrelser. Partnerne våre har blant annet valgt oss grunnet våre robuste systemer som kan håndtere mer enn 3000 unike forespørsler per sekund. Dette utgjør mer enn 180’000 forespørsler per minutt. Dette er mer enn nok til å kunne hjelpe Norges største arrangementer med å drive billettsalg på nett mange ganger over.

Utenom å ha stabile og robuste systemer som kan håndtere billettsalget til selv de største arrangementene, har vi gode muligheter for å hjelpe våre partnere med å håndtere kundeservice og support. Som din billetteringspartner kan vi blant annet selge billetter til ditt arrangement over telefon. Dersom noen har henvendelser knyttet til billettsalg, feilbestilling eller øvrig informasjon kan vi nåes på mange kanaler. Vi er tilgjengelig for dine kunder på kanaler som telefon, epost, Facebook og chat.

Billettsalg på nett trenger ikke å være vanskelig

Frustrert over billettsalg på nett

Å være transparent, og tilby våre samarbeidspartnere innsyn i hvordan et samarbeid vil utarte seg er viktig for oss. Derfor har vi kommet opp med en oversiktlig liste på 9 trinn som forklarer hvordan et samarbeid med oss foregår:

  1. Opprette kontakt for å avklare behovene hos fremtidige partner
  2. Bli enige om betingelser og tjenester som ønskes fra Eventim
  3. Opprette arrangement
  4. Bli enige om hvilke plattformer vi skal selge billettene på
  5. Planlegge markedsføring og hvordan Eventim kan bidra med å synliggjøre arrangementene via våre kanaler 
  6. Publisere arrangementet og iverksette markedsføring
  7. Jevnlig analyse av salgstall for å følge opp progresjon i salget
  8. Eventuelt levering av adgangskontroll
  9. Evaluering etter arrangement 

Vi tilbyr mer enn bare billettsalg på nett

I tillegg til å være en av Europas fremste tilbydere av billettsalg på nett, så kan vi hjelpe deg med mye mer utover kun det rent tekniske knyttet til billettering. Vi hjelper også våre samarbeidspartnere med annet som de måtte trenge hjelp med knyttet til eventet. Vi kan blant annet tilby våre samarbeidspartnere vår kompetanse innenfor salgsanalysering, kundeinnsikt, kundekommunikasjon, salgsstrategi og markedsføring. Innenfor markedsføring hjelper vi våre samarbeidspartnere med blant annet å bruke annonsering i sosiale medier og Google Ads for å nå ut til et bredere publikum. 

Vi kan også tilby hjelp innenfor søkemotoroptimalisering og SEM til våre samarbeidspartnere. Dette vil hjelpe deg med å gjøre arrangementet ditt synlig på søkemotorer som Google. Videre så kan vi tilby internasjonal markedsføring gjennom våre avdelinger i europeiske land. Vi har tilstedeværelse i land som Sverige, Danmark, Finland, UK, Nederland, Tyskland med mer.

Sjekk ut vår forside for mer informasjon

Dersom det er noe du måtte lure på angående billettsalg på nett eller våre øvrige tjenester så står vi parate til å hjelpe dere. Ta gjerne kontakt med oss!