Dette trenger du å vite om markedsføring i 2024

Publisert

Fra chatbots til bedre kundeopplevelser gjennom sosial handel og personlig innhold – hvilke trender tror vi kommer til å prege markedsføring i 2024?

a

Kunstig intelligens – en verdifull hjelper

Kunstig intelligens, også kjent som AI, har for alvor funnet sin plass i markedsføringsverdenen, og chatbots er intet unntak (slapp av, denne teksten er 100% skrevet av et menneske). En chatbot som ChatGPT kan fungere som en verdifull markedsføringshjelper, og kan blant annet bidra med å produsere tekster til nyhetsbrev og sosiale medier, komme med ideer til nytt content, eller utføre målgruppeanalyser for å finne dine potensielle billettkjøpere.

Denne formen for automatisering kan gjøre arbeidet mer effektivt og være tidsbesparende, noe som gir deg mulighet til å fokusere mer på strategi, innholdsproduksjon eller interaksjoner med din målgruppe.

a

Lag bedre kundeopplevelser

Social commerce, eller sosial handel, som integrerer e-handel med sosiale medieplattformer, utvikler seg raskt. Tradisjonelt har Facebook og Instagram vært sentrale sosiale medieplattformer for selskaper, men vi ser nå en økende trend der flere utforsker TikTok og Snapchat for å nå nye målgrupper. Forbes estimerer at veksten innen generell sosial handel vil være tre ganger raskere enn tradisjonell handel innen 2025. Til tross for TikTok og Snapchats fokus på å være sosiale medieplattformer, eksperimenterer de likevel med ulike handelsfunksjoner. Å holde seg oppdatert på videre utvikling og utnytte de nye funksjonene tidlig kan være strategisk for merkevarer – ikke minst fordi disse plattformene ofte belønner de som kaster seg på funksjonene tidlig med ekstra god reach og engasjement.

Les artikkelen i Forbes om utsiktene til veksten innenfor sosial handel

a

La kundene bli bedre kjent med deg

En av trendene som allerede har fått godt fotfeste, og som definitivt er noe å (fortsette å) fokusere på, er å lage mer personlig innhold. Personlig innhold kan man dele opp i to kategorier: innhold som er mer skreddersydd til hver kunde (f.eks anbefalinger eller annonser basert på remarketing), samt innhold som sier mer om avsender enn bare akkurat hva de selger – la kunden bli bedre kjent med selskapet. Dette gjør kundeopplevelsen mer interessant og oppleves relevant, og gjør at du har større sjanser for å konvertere kundene dine, samt bygge gode relasjoner og lojalitet.

Les mer om remarketing her

a

Nå nye målgrupper på TikTok og Snapchat

TikTok og Snapchat gir markedsførere unike muligheter. TikTok, en av verdens mest nedlastede apper, og åpner for et hav av kreativt innhold, i tillegg til gode muligheter for å nå en yngre målgruppe. Nordmenn sin bruk av Snapchat er ganske unik fra mange andre land med tanke på antall brukere, og også her kan man møte en yngre målgruppe.

Det begge plattformene har til felles er at de gir deg mulighet til å lage kreativt og annerledes innhold, og engasjere målgruppen organisk. Mange selskaper benytter plattformene til å vise frem en avslappet, morsom eller annerledes side av bedriften, og det er en unik mulighet til å senke skuldrene litt når det kommer til innholdsproduksjon.

a

Bruk andres nettverk i markedsføring

Influensermarkedsføring blir mer og mer populært, og det er det en god grunn til! Med influensermarkedsføring kan du få relevante influensere til å promotere ditt arrangement for deres store nettverk med følgere på sosiale medier. Det sikrer deg ikke bare synlighet blant en engasjert målgruppe, men ofte mer personlig og kreativ markedsføring, og fremstår også som autentisk hos mottageren. Når du innlemmer influensere i markedsføring, når du utover dine egne følgere og kan bli presentert for en helt ny målgruppe som blir engasjert i deg og arrangementene dine!

Les om markedskampanjer med Eventims sporingsløsninger

a

Har du spørsmål, tanker eller innspill? Vi er alltid åpne for en god samtale om markedsføring! Send oss en mail på [email protected] hvis du har noe på hjertet.

a

***

Ønsker du å vite mer eller er du kanskje ute etter en ny billetteringspartner? Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat!

a