En ny teaterscene, Det Nye Teateret, er nå etablert i Trondheim. De starter med å lage en helt ny digital festforestilling som sendes på selveste 17. mai!
Les hele saken på Adressavisen.no
Teamet bak Det Nye Teateret
Det er et Teaterteam på fem som står bak Det Nye Teateret. Skuespillerne Mads Bones, Olve Løseth og Kyrre Havdal er trioen bak blant annet “Tordenskjold” og “Juleevangeliet”. Sammen på laget har de Stian Aagaard og Njål Brekke, som henholdsvis daglig leder og styreleder. Teamet har store ambisjoner. Nå med eget bygg i Ladebakken 15, Det Nye Teateret skal vokse og utvikle seg, og være en scene for folkekomediene, musikalene og familieforestillingene.
Setter i gang på 17. mai
Starten ble kanskje ikke helt som de hadde forventet. Koronasituasjonen har gjort at de måtte tenke litt annerledes. Når det nå ikke er lov å samle folk i en teatersal, blir åpningsforestillingen av Det Nye Teateret heller online.
“Vi tenker å lage vår første liveoverføring av en teaterforestilling. Og selvsagt må vi holde avstand, men det klarer vi her. Det er jo nettopp nå, i denne tida her, at Det Nye Teateret bør få sin åpningsforestilling. På 17. mai. Det er en festdag som blir veldig annerledes i år.” Dette sier Mads Bones til Adressavisen
Dette er en nyskrevet forestilling som sendes på kvelden på 17. mai. Det skal ikke gjøres opptak. Det skal ikke heller ligge online etterpå. Man skal kunne se det hjemme sammen med familien og dele opplevelsen med de som er i samme hustand. Egentlig akkurat som når man drar på teateret for å oppleve en forestilling!
Fullskala produksjon
Dette er ikke heller noen enkel produksjon. Her er det flerkameraproduksjon i full skala. Bare denne gangen digitalt.
“Vi har vår signatur på hva slags forestillinger vi lager, og mye har en humoristisk feel-good linje. Nå skal vi utforske hva en festforestilling kan være på en festdag når et land og en hel verden er i krise. Tanken er at du skal bli både glad, rørt og flirfull. Og du skal ikke ha sett noe lignende før.” Dette sier Mads Bones til Adressavisen.
Nede med flagget til topps – ei direkteoverført FESTFORESTILLING
Dette er 17.mai, det året folkefesten ble avlyst. For ordføreren i en bitteliten storby er dagen ekstra trist og lei. Dette var dagen hun skulle hatt kystdrakt og småsko på, uansett vær, hvor hun klok av skade skulle gnagsårplastret både trusekant og tær, hvor hun skulle ha vært konge i egen by, vinkende til barn og borgere av alle slag. Til og med den ustyrlige russen skulle hun ropt hurra til. I den kommunale festsalen skulle hun holdt kommunalt hoff med kommunal festmiddag, og hun skulle holdt en innøvd tale så samlende kommunal og nasjonal, at til og med ungdomspartiet ville likt den.
Nå sitter hun derimot ufrisert i sofaen og kjenner på at ingenting ble som det skulle blitt. Panneluggen har grodd seg til en neselugg, og hun innser at hun ikke ser ut. Bokstavelig talt. På nyhetene gjentar de alvorstynget at ikke siden krigens dager har nasjonen opplevd makan til samling i bånn. Ordføreren kjenner på en helt uvant følelse: maktesløsheten. Hvordan reise seg igjen? Selv orker hun knapt å velte seg ut av sofaen for å fylle på kakefatet.
Det er da hun får ei festforestilling rett i fanget. Stua opphører, og hun forsvinner inn i et strømmende drømmeunivers med alt fra kroneis og potetløp, til champagnefrokost og pølsefest. 17.mai blir aldri det samme!
Gratulerer med da’n.
Billetter kjøpes via Eventim
Billetter til Festforestillingen kjøpes via Eventim. For kun kr. 300 kan hele husstanden få med seg forestillingen kvelden 17. mai.
“Vi kan i alle fall love at vi skal synge «Ja, vi elsker». Den må med. Dessuten er det stor sjanse for at det blir en bunad eller to å se, enten på mennesker eller dyr”, sier Bones.
Skrevet av:
Marcia Titley
Adm. Dir.