Videresalgsplattformen fanSALE lanseres i Norge og Skandinavia

Nå kan fans endelig kjøpe og selge billetter helt trygt og lovlig!

fanSALE – ekte billetter, ekte priser, ekte mennesker. Fordi vi er fans av fans!

Eventim ønsker å være i førersetet og bidra til å bekjempe ulovlig svartebørssalg og utfordringene rundt falske billetter. Det skal ikke lenger betales overpris for billetter til kultur- og idrettsarrangementer på ulovlig svartebørs, og ingen skal lenger oppleve å bli avvist i døra fordi billettene deres viser seg å være falske. Derfor lanserer Eventim, som den første i Skandinavia billettplattformen fanSALE, der brukere enkelt og trygt kan kjøpe og videreselge billetter.

Det er mulig å selge både nummererte og unummererte billetter på fanSALE. Videresolgte billetter blir automatisk kansellert og nye billetter booket og levert i en ny ordre. Dette garanterer ekte og gyldige billetter for kjøpere og gjør det også mulig å selge personlige billetter på nytt. Prosessen er 100% digital og sikrer en god brukeropplevelse, både for selgeren og for kjøperen.

En studie utført for Kulturdepartementet i Danmark i 2019 viser at 44% kjenner til minst en annen person som har opplevd problemer med overpris på billetter. I Norge er det ikke bare ulovlig å videreselge billetter med overskudd, men det er også risikabelt å kjøpe dem utenfor de offisielle salgskanalene fordi det verken er mulig å sjekke om de samme billettene er solgt til flere forskjellige kjøpere eller å få garanti om at billettene blir sendt.

Besøk plattformen fanSALE her.

En god løsning for alle

Med fanSALE løser Eventim en rekke problemer som hittil har spredd seg som ringer i vannet: Kunder som har kjøpt billetter, men som ennå ikke vil eller har mulighet til å bruke dem, kan nå lovlig selge billettene sine og få pengene sine i retur, og de som er interessert i å delta på et arrangement vil få muligheten til å kjøpe billetter til normal pris og uten fare for forfalskning. I tillegg trenger ikke arrangører å oppleve tomme «seter», og de trenger ikke heller å skuffe gjester som dukker opp med falske billetter.

Med fanSALE tar vi et viktig skritt i kampen mot organisert svartebørshandel og videresalg av billetter til overpris. Med fanSALE kan man både videreselge og kjøpe billetter til pålydende og samtidig være 100 prosent sikker på at du både overholder loven og faktisk får ekte og gyldige billetter til arrangementet du ønsker å delta på – uansett når Corona-situasjonen tillater.

Marcia Titley – Adm. Dir. Eventim Norge

VERIFISERT – TRYGT – RASKT – RETTFERDIG

Verifisert – FanSALE garanterer ekte billetter med Eventim Billettsjekk. Alle billetter solgt via Eventim plattformen, partnershop eller via vår kundeservice kan selges på plattformen og er garantert gyldige billetter.

Trygt – Alle Eventim billetter kan identifiseres gjennom den unike strekkoden og verifiseres som ekte billetter. Vi garanterer at billettkjøperen mottar kvittering for billettene. Først når kjøperen har mottatt billettene, blir kjøpesummen utbetalt til selgeren.

Raskt – FanSALE sikrer raskt salg og kjøp av billetter. Eventim tar ansvar for hele billettleveransen. Kjøperen velger leveringsmetode i handlekurven. I tillegg til papirbilletter, muligheter for både e-billett og mobilbillett gjør det mulig for meget raske og spontane kjøp og salg av billetter, også kort tid opp til arrangementet.

Rettferdig – I henhold til norsk lov, er det ikke lov å videreselge billetter for en høyere sum enn den opprinnelige prisen. FanSALE garanterer at billetter ikke selges dyrere enn den originale prisen. Det er kun lov å selge billetter til original pris eller billigere.

«Ikke gå i svartebørsfella» – Forbrukertilsynet

FanSALE hjelper også med utfordringene Corona-situasjonen

Mange utsolgte festivaler, konserter og sportsarrangementer har blitt flyttet til neste år. Og mange av publikummerne som har fått flyttet billettene sine, i stedet for å få dem refundert, risikerer plutselig å ikke kunne bruke dem fordi de kanskje ikke har anledning til å delta neste år. Her blir fanSALE en fin mulighet til å trygt selge og kjøpe billetter.

Konsertene med pyroheltene Rammstein har blitt flyttet to ganger på grunn av pandemien, med ny dato nylig annonsert i Oslo 24. juli 2022. Konserten har en kapasitet på 60.000 og de aller fleste fans valgte å beholde billettene sine. Noen tusen billetter ble sluppet i salg 23. april og ble revet bort på sekunder. Med enorm stor etterspørsel på billetter øker også organisert svartebørshandel og videresalg av billetter til overpris.

Mark Vaughan, promotør i All Things Live Norway, som arrangerer Rammstein konserten i Norge, ser fanSALE som et positivt bidrag mot ulovlig billettsalg:

«Å gi fans muligheten til å både videreselge sine billetter samt kjøpe billetter til konserter/arrangement på en lovlig og transparent måte er noe man har savnet her i Skandinavia. Med fanSALE kan fans endelig på en trygg måte kjøpe videresalgsbilletter med viten om at billettene de kjøper er ekte, og garanterer dem at de kommer inn på et bestemt arrangement. Dette er fantastisk for vår bransje.»

Mark Vaughan, All Things Live Norway

Dagbladet: Rammstein solgte ut Bjerke på 15 sekunder

******

FanSALE lanseres nå i Norge, Sverige og Danmark og er allerede i bruk i Tyskland, UK, Nederland, Sveits, Finland, Italia og Brazil. Løsningen ble raskt sertifisert av Google som stiller betydelige krav for å kunne få lov til å annonsere via Google AdWords.

Det blir et webinar om fanSALE mot slutten av mai 2021. Meld deg gjerne på allerede nå, så sender vi deg dato og link når alt er klart!

Skrevet av:
Marcia Titley
Adm. Dir.

1 hendelser på “Videresalgsplattformen fanSALE lanseres i Norge og Skandinavia”

  1. Tilbakeping: Eventim ansetter en ny Kommersiell Leder - Eventim Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.