Håndball-VM 2025: Slik blir gruppespillet

Publisert

Håndballgutta møter Portugal, Brasil og USA i VM på hjemmebane. Kjøp billetter til VM nå!

Maria Kurth
29.05.2024

Trekningen av VM-gruppene fant sted i Zagreb onsdag kveld, og Håndballgutta trakk Portugal, Brasil og USA – samme nasjoner som deltok i Gjensidige Cup i januar 2023.

– Fin og spennende trekning. Portugal har vi god og fersk kjennskap til etter møter både i EM og OL-kvalet. En fremadstormende håndballnasjon som på sitt beste er med i verdenstoppen. Brasil har vi mindre erfaring med fra senere tid, men det er et lag med flere spillere fra gode lag rundt omkring i håndballverden. Det har svingt litt for dem de siste årene, men de har kapasitet til å hevde seg på gode dager, sier landslagssjef Jonas Wille, og fortsetter:

– USA møtte vi i Gjensidige Cup for litt over et år siden. Da var det stor forskjell på oss og dem, men det blir spennende å se hva slags utvikling de har hatt når vi begynner analysejobben inn mot VM

Dette blir første gang et verdensmesterskap for menn arrangeres på norsk jord. Det ser Håndballgutta frem til. 

– Det blir ekstremt motiverende å spille på hjemmebane og kjenne på at hallen er fylt med mennesker som heier på Norge. Vi gleder oss!

VM for menn starter 14. januar 2025, og arrangeres i Norge, Danmark og Kroatia. Håndballgutta skal spille alle sine kamper i Unity Arena i Bærum, tidligere kjent som Telenor Arena. Det skal også Glenn Solbergs Sverige.

To innledende grupper, én hovedrundegruppe, to kvartfinaler, én semifinale, samt bronsefinale og finale, skal spilles i Unity Arena. De to lagene som går videre fra hovedrunden i Herning, møter de to nasjonene som kvalifiserer seg fra hovedrunden i Bærum til kvartfinaler på norsk jord.

I nåværende billettsalgsfase er det mulig å kjøpe billettpakker for innledende gruppe E og F, hovedrunden og finalehelgen inkludert kvartfinale. Dags- og familiebilletter slippes etter planen i slutten av juni. 

k

Håndballgutta spiller følgende datoer:

  • Innledende runde: 15., 17. og 19. januar
  • Hovedrunde (hvis kvalifisert): 22., 24. og 26. januar
  • Kvartfinale (hvis kvalifisert): 29. januar
  • Semifinale (hvis kvalifisert): 31. januar
  • Finale/bronsefinale (hvis kvalifisert): 2. februar

h

De åtte innledende VM-gruppene: 

Gruppe A (Danmark):
Tyskland, Tsjekkia, Polen og Sveits

Gruppe B (Danmark):
Danmark, Italia, Algerie og Tunisia

Gruppe C (Kroatia):
Frankrike, Østerrike, Qatar og Kuwait

Gruppe D (Kroatia):
Ungarn, Nederland, Nord-Makedonia og Guinea

Gruppe E (Norge):
Norge, Portugal, Brasil og USA

Gruppe F (Norge):
Sverige, Spania, Japan og Chile

Gruppe G (Kroatia):
Slovenia, Island, Cuba og Kapp Verde

Gruppe H (Kroatia):
Egypt, Kroatia, Argentina og Bahrain

*****