Salkartmuligheter med Eventim billettsystemer

Som en ledende innovatør innenfor billettering og liveunderholdning introduserte Eventim interaktive salkart allerede i 2004. Våre salkartløsninger sikrer en meget brukervennlig kjøpsprosess for billettkjøperen, og vi lanserer stadig nye digitale funksjonaliteter etter markedets behov.

Billettbestilling via salkart

Med Eventim billettsystemer er det mulig for dere som arrangør å selge billetter via et nummerert salkart. Det grafiske salkartet er basert på banebrytende HTML5-teknologi som støttes av alle vanlige nettlesere, uten plugin. Billettkjøpere kan velge å bestille billetter via «beste sete» booking, hvor systemet tildeler de beste tilgjengelige plasser, eller direkte i salkartet hvor billettkjøperen kan velge plasser selv. Med zooming funksjon er det enkelt for kunden å velge ønskede seter, også på mobil. Det er mulig å zoome inn og ut i salkartet ved bruk av et forstørrelsesglass eller å bruke fingrene på skjermen.

Salkartet viser dag, dato og klokkeslett, antall ledige seter, forestillingsnavn og scene. Prissoner er markert med ulike farger i salen og priskategoriene står tydelig spesifisert. Med våre billettsystemer kan dere som arrangør endre prissoner i salkartet, også etter et arrangement har gått i salg. I salkartet kan man gjøre oppmerksom på ulike felt eller et spesifikt sted, spesielle beskrivelser eller advarsler i forhold til begrenset sikt, benplass, med mer.

Kreative salkarttegninger

Med Eventim billettsystemer vil dere som arrangør ha stor fleksibilitet når det gjelder den grafiske presentasjonen, som vil vise seteplassering i forhold til andre seter og hele spillestedets oppsett. Ved å bruke et beskrivende bakgrunnsbilde, kan vi lage kreative salkart som i mye større grad gjenspeiler spillestedets virkelighet, samt vise flere detaljer som f.eks. plassering av innganger, trapper, barer, toaletter, m.m. En slik løsning gjør det lettere for billettkjøperen når de skal velge sitteplasser i salen og forbedrer den totale kjøpsopplevelsen.

Bruk av et bakgrunnsbilde i salkartet for å visualisere kulturbåten MS Bjørvika

Bruk av et bakgrunnsbilde i salkartet til Rock-im-Park for salg av teltplasser i forbindelse med festivalen.

Bruk av et 3D-bakgrunnsbilde i salkartet og på denne måten skape en 3D-visning for billettkjøperen i kjøps- og salgsprosessen.

Denne funksjonen er allerede tilgjengelig i Eventim.Net og vil være tilgjengelig for Eventim.Inhouse kunder senest til høsten i år.

Bilder i kjøpsprosessen

For å gjøre valg av sete enda enklere for deres kunder, er det mulig å inkludere bilder som forhåndsviser valgte seter med siktlinjer. Gjennom denne integrasjonen vil billettkjøperne kunne se utsikten til scenen fra sitt sete/felt før de kjøper en billett. Dette øker billettkjøperens tilfredshet da billettkjøperen vil få utdypende informasjon om produktet de kjøper, særlig ved salg av f.eks. billetter med begrenset sikt. Det kan også øke sannsynligheten for oppgradering til bedre plasser i kjøpsprosessen da billettkjøperen vil tydelig kunne se verdien av å velge en bedre plassering.

Det finnes ulike bildeløsninger som kan brukes etter deres ønsker og behov. Det kan brukes statiske bilder, eller så kan man bruke panoramabilder hvor billettkjøperen kan se 180 grader fra sitt sete. Er det ønskelig og hensiktsmessig kan man også vise en 360-graders 3D-visning av lokalet fra et sete.

3D-modell av deres spillested med Eventim.Inhouse

Eventim samarbeider med det tyske selskapet Begehungen som er spesialister i 3D-visualiseringer, VR, video & film, og tilbyr optimaliserte visualiseringsløsninger for online billettsalg. Begehungen kan blant annet skape en 3D-modell av et spillested med en 360-panorama-oversikt over hele salkartet. Begehungen koder deretter et grensesnitt til billettsystemet Eventim.Inhouse slik at brukeren kan se både pris og kapasitet av tilgjengelige plasser i hvert felt. Billettbestilling skjer fremdeles i Inhouse systemet, hvor 3D verktøyet er som en visuell add-on.

3D-modell løsning av Vaudoise Arena / Lausanne Hockey Club

Hindre etterlating av enkeltseter med «jacket seat rule»

Med Eventim sine billettsystemer er det mulig på event nivå å spesifisere en «jacket seat rule». Det vil si at billettkjøperen ikke får muligheten til å etterlate et enkeltsete ved valg av plasser i salkartet. Dette hjelper arrangører med å maksimere salgskapasitet og omsetning ved å hindre mange enkeltseter i salkartet, som kan være vanskelig å selge på et senere tidspunkt. Det er mulig å definere at det kun kan etterlates enkeltseter ytterst på en rad, eller enda strengere, at det ikke kan etterlates enkeltseter i det hele tatt. Det kan også bestemmes at det skal tas hensyn til prissoner og felt i salen. Eksempelvis kan oppsettet være slik at det er lov at det etterlates enkeltseter ytterst på en rekke, men ikke midt på en rekke.

Dynamisk salkart-algoritme

I forbindelse med covid-19 ble det raskt utviklet automatiske salkartløsninger for å hjelpe våre arrangører. Med våre billettsystemer er det mulig med dynamisk setetildeling, og samtidig oppnå optimal kapasitetsutnyttelse ved å gjøre det mulig for automatisk blokkering av ett eller flere seter imellom hver ordre.

Les mer om dette på vår blogg.

Fremtidige salkartløsninger

Eventim søker stadig etter nye og moderne digitale salkartløsninger. Som et eksempel, finnes det, i samarbeid med 3D Digital Venue, muligheter for en integrasjon av et 3D- kart i billettsystemet Eventim.Inhouse. Denne integrasjonen ble etablert etter behov fra Eventims sportskunder, men kan også være relevant for enkelte spillesteder som ønsker bedre visualisering av deres spillested.

******

Ønsker du mer informasjon om hvordan Eventim kan hjelpe deg som arrangør? Ta gjerne kontakt!

Skrevet av:
Marcia Titley
Adm. Dir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.