Selg billetter istedenfor donasjoner!

Publisert

Selg billetter til streaming arrangement med Eventim

Koronaviruset har forårsaket massive kanselleringer i underholdningsbransjen. Artister, arrangører og kulturinstitusjoner har blitt nødt til å tenke annerledes for å komme seg gjennom denne perioden, og det er inspirerende å se hvor kreative mange har blitt med direktesendte online arrangement. Donasjoner via Vipps er den vanlige betalingsformen, og det er fint å se hvor mange som donerer. Men det er ingen ideell løsning. Inntektene for de fleste er minimale i forhold til en “vanlig” konsert og det blir vanskelig å leve av det som kulturarbeider. Og kanskje enda farligere, vi muligens lærer publikummere at kultur skal være gratis og minimerer verdien av det som produseres.

Les Dagbladet: “Veldedighet er dødskult. Men vi kan ikke leve av det.”

Med et foreløpig forbud mot alle kulturarrangement som ikke ivaretar grunnleggende krav til smittevern frem til 15. juni er det enda viktigere for kulturarrangører å finne lønnsomme løsninger for å komme seg gjennom koronakrisen. Derfor ser mange arrangører etter muligheter for å selge billetter til strømmet arrangement på samme måte som en vanlig konsertbillett, istedenfor bidrag via donasjoner.

Fordelene med salg av billetter kontra donasjoner

Det finnes flere fordeler med å selge billetter til et streaming arrangement:

  1. Arrangøren formidler en verdi av arrangementet til markedet ved å sette en billettpris
  2. Arrangøren kan måle konverteringer og kan optimalisere deres markedsføringstiltak
  3. Arrangøren får muligheten til å innsamle tillatelser i kjøpsprosessen og dermed øke deres kundedatabase
  4. Arrangøren kan selge merchandise som en del av kjøpsprosessen
  5. Arrangøren får bedre likviditet med ukentlige utbetalinger av billettomsetningen fra on-sale fram til arrangementsdagen
  6. Billettkjøperen forplikter seg til å “være med” og dermed øker sannsynligheten for at de deltar på arrangementet

Hvordan kan Eventim hjelpe arrangører?

Eventim har mange gode løsninger som arrangører kan ta i bruk for å selge billetter til streamet arrangement, både live direktesendt arrangement og innspilte sendinger som kan ses senere online.

Salg via Eventim’s markedsplass

På samme måte som en vanlig konsertbillett kan arrangører selge billetter til strømmet arrangement via vår markedsplass, www.eventim.no og dermed treffe et stort publikum – regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Arrangementsbeskrivelsen kan som vanlig inkludere beskrivende bilder, utfyllende informasjon om arrangementet, og ikke minst en forklaring av den tekniske streaming løsningen skulle det være behov. Det er mulig med ekstra synliggjøring på forsiden av eventim.no, med Wallpaper / Leaderboard og Topslider med «Large Hero» og «Hero» plassering. Vi kan også hjelpe med ekstra markedsføring via vårt nyhetsbrev og sosiale medier kanaler.

Elektronisk PDF billett med klikkbar URL

Billettkjøperen gjennomfører kjøpet online og mottar en ordrebekreftelse via e-post sammen med en elektronisk PDF billett. PDF billetten kan inkludere viktig arrangementsinformasjon, og har også flere reklameflater som arrangøren kan bruke til egen merkevarebygging, og synliggjøring av sponsorer og samarbeidspartnere. Om ønskelig er det også mulig å inkludere den klikkbare URL linken til streaming arrangementet på billetten. På denne måten kan billettkjøperen enkelt klikke seg videre til streaming siden direkte fra billetten, også på mobil.

Les vårt innlegg: Digital festforestilling på 17. mai!

Pay-per-view streaming med Eventim

Eventim har inngått en avtale med streaming plattformen Giggea.com, i samarbeid med Rockway. Rockway er et prisbelønt selskap innen digital musikk som spesialiserer seg på E-læring, VOD-plattformer, videoteknologi, videoproduksjon, musikkindustri, musikkpedagogikk og digital markedsføring. Med andre ord, en erfaren, kunnskapsrik og innovativ teknisk partner som sikrer en moderne og brukervennlig streamingplattform for våre arrangører og selvfølgelig seere.

Arrangement streames live på Giggea.com (operert av Rockway Oy). Livestreamene sendes gjennom RTMP-strømmer og leveres gjennom en HTML5-spiller til publikum. Avhengig av kvaliteten på sendingen, kan livestreams sees i full 1080p HD-kvalitet. Tilgangen til streamingen er via en adgangskode, som innløses på streaming plattformen til Giggea.

Les mer om Giggea her

Formidling av streaming linken på ulike måter

Det kan være behov for å formidle stream linken på flere måter, utover en klikkbar link på PDF billetten. Vi kan hjelpe arrangøren med rask formidling av streaming linken og annen relevant informasjon via f.eks.:

  • Pop-up på ordrebekreftelsen som blir synlig for billettkjøperen øyeblikkelig etter gjennomført kjøp.
  • Pre-mail e-post som sendes til alle billettkjøpere før arrangementet
  • SMS som sendes direkte til billettkjøperens mobiltelefon

Les IQ Magazine: Moving Online: The Booming Business of Livestreaming

Lyst på litt hjelp eller inspirasjon?

Er du en arrangør som er litt usikker hvordan man bør gå frem med salg av billetter til ditt streaming arrangement, er det bare å ta kontakt med oss. Vi diskuterer gjerne med dere hvordan salg av billetter kan gjøres for å dekke deres behov og valgte teknisk løsning. Har dere ikke alle de tekniske detaljene på plass, er det heller ikke noe problem. Det er mange arrangører som selger billetter først, og så formidler de tekniske betingelsene senere når alt er klart.

Har du lyst til å se hvordan andre arrangører selger billetter til et streamet arrangement, besøk gjerne et par kunder for litt inspirasjon!

Skrevet av:
Marcia Titley
Adm. Dir