Nå kan du selge billetter i døren enda raskere med EVENTIM.Light!

Publisert

Nyhet! Nå er det mulig å aktivere Express Checkout for ditt arrangement! Billettkjøpere behøver da kun å skanne en express QR-kode for en enda raskere kjøpsprosess i døren.

Hvordan fungerer det?

Ekspresskassen er en forkortet versjon av den vanlige kjøpsprosessen i din Online shop. Den er utviklet for å redusere ventetiden for dine besøkende ved lokalt salg, eller for å fullstendig digitalisere billettkontoret. Bare last ned Express QR-koden fra arrangementsiden og plasser den i inngangspartiet til ditt arrangement. Kundene dine skanner koden med smarttelefonen sin, kjøper billetter til arrangementet online, og kan gå direkte til inngangen og få billetten skannet.

Hele kjøpsprosessen fra valg av billetter til betaling foregår på én side. Opplysningene som kundene trenger å legge inn under betalingen er redusert til et minimum for å gjøre kjøpet så enkel og rask som mulig. Som vanlig med vårt Light system, er det ingen krav til profilopprettelse eller annet som kan forsinke kjøpsprosessen. Når kjøpet er gjennomført, vises billetten umiddelbart på kundens smarttelefon, slik at de kan gå direkte til inngangen og få billetten skannet. Kunden mottar også både bekreftelse og billetter på sin e-post.

Vil du vite mer om Light? Les mer her!

Hvordan får kundene tilgang til ekspresskassen?

Kundene dine kan kun få tilgang til ekspresskassen ved å skanne en ekspress QR-kode som genereres i billettsystemet. Ekspress QR-koden linkes til en dedikert ekspresskasse for et spesifikt arrangement. Din vanlige Online shop vil fortsette å kjøre parallelt.

Du som arrangør kan enkelt generere din ekspress QR-kode selv i billettsystemet og laste den ned som JPEG, PNG, eller SVG. Inkorporer gjerne ekspress QR-koden på plakater ved billettkontoret eller ved innganger til ditt arrangement, så kan dine kunder enkelt skanne koden med sin smartphone og kjøpe billetter.

Våre kolleger i Sveits brukte nylig denne løsningen (se til venstre) på et arrangement, og solgte med denne løsningen over 1.300 billetter på 1 dag!

Hvordan fungerer det hvis jeg har en arrangementserie?

Ekspresskassen fungerer like fint hvis du har en arrangementserie. På samme måte kan du generere en ekspress QR-kode som sender billettkjøperne direkte til arrangementserien. Det neste arrangementet i serien kommer automatisk til å være fremhevet slik at billettkjøperne velger riktig arrangement med en gang, og kan kjøpe billetter raskt og enkelt. Ved å bruke ekspress QR-koden til arrangementserien slipper du å erstatte QR-koden til hvert arrangement og kan bruke den samme ekspresskassen for hele arrangementserien.

Hvordan fungerer det hvis jeg har et salkart?

Ekspresskassen fungerer også hvis du bruker salkart til ditt arrangement. Med Ekspresskassen kan billettkjøperen velge om de vil velge plasser via salkartet eller bruke “beste sete” funksjonen som velger de beste tilgjengelige billettene for billettkjøperen. Prosessen er ellers helt lik som beskrevet over, med hele kjøpet på samme side. Billettkjøperen vil enkelt se hvor de skal sitte på sin billett.

Les mer om EVENTIM.Light’s salkart løsning her.

Fordeler for deg som arrangør – fordeler for deres billettkjøpere

For deg som arrangør kan ekspresskassen bety vesentlig reduserte kostnader da du slipper å ha et fullt bemannet billettkontor for å håndtere lokalt salg. Du slipper også kostbar maskinvare som kassesystemer, betalingsterminaler eller billettskrivere.

For deres kunder sparer de verdifull tid da de slipper å stå i kø for å kjøpe billetter og kan lynraskt kjøpe billetter til ditt arrangement via sin smarttelefon. Etter kjøpet, er det bare for billettkjøperen å ta med ordrebekreftelsen med QR-koden som vises på skjermen rett etter kjøp til inngangen for skanning av billetter. Ønsker de å laste ned billetten(e) til sin smarttelefon, kan det også gjøres ved å klikke på knappen “Last ned billetter”, eller de kan også bruke pdf billetten som er vedlagt ordrebekreftelsen på e-post.

Også mulig å bruke å linke til standard kassen eller din Online shop

Kanskje du vil heller linke til hele din Online shop eller linke heller til den standard “check-out” prosessen? Dette er nå også mulig med EVENTIM.Light. Det er bare å laste ned standard QR-koden og integrer den i reklamematerialet ditt.

Enkelt å spore bruk av QR-koder

Nysjerrig på hvor mange som brukte ekspresskassen? På arrangementsiden får du en oversikt over alle kjøp som har blitt gjort via den standard QR-koden til din Online shop og ekspresskassen. Så snart et kjøp er gjennomført via én eller begge QR-koder, vil dette være synlig på arrangementsiden.

Det blir ikke enklere!

Registrer deg gratis i dag. Hvis du har spørsmål eller ønsker en demo, kan du gjerne kontakte oss!

Skrevet av:
Marcia Titley
Adm. Dir.
Eventim Norge AS