Eventim brukes til booking av vaksinasjonsavtaler i Tyskland

Salg av billetter til konserter, idrett og andre live opplevelser – det er det Eventim er mest kjent for. Men under covid-19 pandemien, hjelper Eventim også med organiseringen av vaksinasjonsavtaler.

I Schleswig-Holstein har Helsedepartementet i Kiel bestemt seg for å bruke Eventims programvare til booking av covid-19 vaksinasjonsavtaler, istedenfor tildeling av tidspunkter sentralt. En talsmann for Helsedepartementet fortalte at dette er fordi Eventim er i stand til å tilby «et begrenset gode», dvs. vaksinasjonsavtaler, selv når antall henvendelser er høyt. Erfaringene så langt har vært positive.

Les saken i tyske medier her

Hvordan fungerer det?

Eventim sine billettsystemer har mange unike funksjoner, bl.a. en løsning for booking av tidspunkter i kjøpsprosessen. Dette gjør det mulig for personer å kunne velge tilgjengelige tidspunkter direkte online, i tillegg til ledige datoer. Avtalene opprettes med alle nødvendige parametere, som navn, antall besøkende tillatt per tidsintervall og gjeldende datoer. Dette er en funksjon som vanligvis brukes til salg av billetter til omvisninger, skolebesøk, utstillinger eller restaurantbesøk som har behov for tidsintervaller.

Les mer om våre billettsystemer

Et eksempel fra booking av tidsintervaler via Eventim

Millioner avtaler i løpet av få måneder

For å løse oppgaven, var det avgjørende å ikke bare kunne tilby tidsintervaller, men også at systemet kunne håndtere høy belastning. Eventims programvare har en track record for å levere de høyest mulige ytelsesnivåene, og bruker både venteroms teknologi og kø system for å beskytte infrastrukturen. Talsmannen fra Helsedepartementet ga som et eksempel at i løpet av et minutt var flere enn 4.000 avtaler reservert i handlekurven. På toppen av registreringsprosessen var det opptil 3225 klikk per sekund i påmeldingssystemet. Dette kan sammenlignes med starten på billettsalget for en internasjonal popstjerne-turne. Det var derfor veldig fornuftig å bruke Eventim programvare til å løse oppgaven – programvare som brukes på andre store arrangement, bl.a. fotball VM.

Planleggingen er faktisk ikke så forskjellig fra store arrangement. Det betyr begrenset kapasitet, og ideelt sett mange interesserte. I Schleswig-Holstein er systemet veldig stabilt og veldig effektivt.

Alexander Ruoff, COO for CTS Eventim

Andre områder og land interessert

En av de store fordelene med Eventims løsning er at den kan opprettes raskt og enkelt – praktisk talt kan man trekke systemet ut av skuffen framfor å utvikle et nytt system. Etter gode erfaringer fra Schleswig-Holstein, er Eventim i dialog med andre interessenter. Først ut vil være Østerrike og Brasil. Men det er også samtaler med andre stater i Tyskland, i tillegg til andre europeiske land, som for eksempel Finland og Italia.

Andre Covid-19 funksjonaliteter via Eventim

Covid-19 pandemien har skapt en hittil usett situasjon for live underholdningsbransjen. Vårt mål er å hjelpe våre kunder med verktøyene som trenges for å håndtere denne utfordrende situasjonen – både med eksisterende løsninger og nyutviklede løsninger. Vi er veldig stolte av det vi kan tilby bransjen, som inkluderer bl.a. dynamiske salkart algoritmer, personlige billetter, refusjon til tilgodelapper og bruk av tidsintervaller til innslipp.

Les mer her om Eventims covid-19 løsninger

******

Vil du vite mer om våre løsning eller andre muligheter hos Eventim, ta gjerne kontakt!

Skrevet av:
Marcia Titley
Adm. Dir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.