Streaming plattform

Med Giggea som streaming plattform og Eventim som billetteringsleverandør, kan du som arrangør selge billetter på samme måte som et tradisjonelt fysisk arrangement

Stream med Eventim og Giggea

Giggea er en sikker, brukervennlig pay-per-view streaming plattform som åpner for at arrangører kan strømme sitt arrangement over internett. Med Giggea som streaming plattform og Eventim som billetteringsleverandør, kan du som arrangør selge billetter på samme måte som et tradisjonelt fysisk arrangement. Billettkjøpere får tilgang på direktestrømming av arrangementet med adgangskode, og kan se arrangementet live, eller opptil 7 dager etter at arrangementet er ferdig.

Møt andre i chatten

Giggea.com streaming-plattformen har en chatte-funksjon som åpner opp for muligheten til å la deltakere chatte med hverandre. På event-siden er det mulig å legge til lenker til sosiale medier og til salgskanaler for konsert- og arrangementeffekter. Det jobbes også for å legge til avstemning- og modereringsfunksjonalitet i chatten.

Se opptaket senere

Dersom det ikke foreligger særegne rettigheter, kan alle strømmer sees så mange ganger man ønsker opptil 7 dager i etterkant av direktestrømmen. Dersom et arrangement eksempelvis ble direktestrømmet den 1 mai klokken 12:00, så ligger den ute tilgjengelig for billettkjøper helt frem til 8 mai klokken 11:59. Det er forøvrig også mulig å kjøpe billetter for å se arrangementet opptil 6 dager etter opprinnelige direktestrømming.

Branding og egen event-side

Det er mulig for arrangører å ha en egentilpasset landingside og event-sider med branding. Dette gjøres etter avtale med Giggea.com og kan medføre ekstra kostnader.

Markedsføring med Eventim

Arrangementer som strømmes kan i likhet med konvensjonelle arrangementer promoteres på Eventim.no. Vi kan også tilby markedsføring i form av økt forside-synlighet på eventim.no, nyhetsbrev og på sosiale medier.

Kundeservice

Giggea.com tilbyr teknisk kundeservice for arrangør over epost og telefon. Det tilbys også kundeservice til billettholdere både før og under direktestrømmen på chat og epost dersom de mot formodning skulle møte på problemer under strømmen.Eventim kundeservice er som alltid tilgjengelig fra mandag til torsdag 10:00-17:00, og fra 10:00-15:30 på fredager. Dersom noen skulle møte på problemer knyttet til billettkjøp, ha spørsmål eller ønske å kjøpe billetter over telefon, så står vi klare for å hjelpe i våre åpningstider.

Priser

Arrangører betaler en avgift per solgte billett som bruker streaming-plattformen. Det foreligger også en minimumskostnad for hver strømming. Denne avgiften dekker bruken av den tekniske plattformen, bredbåndsbruk og kundeservice før og under arrangementet.Rettigheter og åndsverkAlle juridiske rettigheter og åndsverksrettigheter må bli gjort rede for av arrangøren i forkant av arrangementet. Verken Eventim eller Giggea/Rockway er ansvarlig for rettslige spørsmål eller kostnader knyttet til strømmingen av arrangementet.

21

LAND

250M

BILLETTER SOLGT HVERT ÅR

3000

ANSATTE

Slik fungerer Giggea streaming-plattform

Slik fungerer Giggea streaming-plattform
Arrangementer strømmes direkte over streaming plattformen til Giggea på deres nettside giggea.com. Streaming plattformen til Giggea bygger på RTMP-strømming og bruker den nye og robuste videospillerfunksjonaliteten til HTML 5.

Giggea åpner for strømming i full 1080p full HD-kvalitet. Hvorvidt en har mulighet av å benytte seg av full HD strømming avhenger av kvaliteten til kameraene, mikrofonene og oppsettet på selve arrangementet. Det er anbefalt å strømme sin video feed opp mot Giggea streaming-plattformen med en hastighet på ihvertfall 6Mbps.

Billettholdere trenger kun en datamaskin eller en mobiltelefon som er koblet opp mot internett for å strømme arrangementet. For at publikum skal oppleve en stabil strømming anbefales det å ha en nedlastingshastighet på i hvert fall 10mb.

Dersom det er ønskelig, så kan publikum benytte seg av testverktøyet til Giggea i forkant av strømmingen. Inne på nettsiden til Giggea kan publikum teste nedlastningshastighet og sjekke om streaming-plattformen støtter enheten sin. Google Chrome er forøvrig den anbefalte nettleseren for bruk av streaming plattformen til Giggea.

For den beste arrangement-opplevelsen, anbefaler vi å strømme arrangementet på en stor skjerm med hodetelefoner eller høyttalere av høy kvalitet. Streaming-plattformen til Giggea støtter også delvis bruken av Apple TV, Smart TV og Chromecast fra mobile plattformer. Det er dog ikke garantert at dette fungerer optimalt. Derfor anbefaler vi å Chromecaste fra en datamaskin til TVen/ skjermen.

Billettkjøp med adgangskode til streaming plattformen

Billetter for arrangementer som direktestrømmes selges på Eventim-plattformen og fungerer på samme settet som kjøp av konvensjonelle billetter. Etter at billettkjøpet er gjennomført, blir billettkjøperen tilsendt en personlige adgangskode via epost. Denne adgangskoden innløses på streaming-plattformen til Giggea. Adgangskoden kan innløses rett etter billettkjøp. Det er ingen grunn til å vente helt frem til arrangementet starter.

  1. Gå inn på https://app.giggea.com/en/code/
  2. Dersom du er ny på streaming-plattformen til Giggea må man registrere seg som bruker
  3. Innløs den personlige adgangskoden

Meld deg på nyhetsbrevet vårt